Single Blog

  • Home
  • Nyt SMART CITY-projekt i Horsens
25 apr

Nyt SMART CITY-projekt i Horsens

I Horsens bekæmpes rotterne uden gift
Tec-SolutionZ deltager i samarbejde med Horsens Kommune i et projekt, som har til formål at bekæmpe skadedyr i byrummet uden brug af gift. ”Vores kloakfælde RatTrap er en effektiv og miljøvenlig løsning til bekæmpelse og forebyggelse af rotter i byens kloaksystem” siger Dennis Juul Jensen som er salgs- og servicechef i Tec-SolutionZ. Virksomheden leverer miljøvenlige mekaniske fælder til forebyggelse og bekæmpelse af rotter.

I Horsens samarbejder Tec-SolutionZ med Horsens Kommune, Kiratin der leverer bekæmpelse på overfladen, samt byrumsinventar-firmaet G9, som har udviklet inteligente skraldespande. Virksomhederne kalder deres fælles projekt for Smart City. Rottefælderne er nemlig intelligente, og giver besked til rottefængeren, når der er gået en rotte i fælden.

Det rene luft…
I kloaken anvender vi i Horsens vores kloakfælde RatTrap. Det er både en rottespærre og en mekanisk fælde med indbygget kommunikation. RatTrap har et stempel der er drevet af en Co2 patron, og afliver rotten helt uden brug af gift. ”Det er ikke bare smart og etisk korrekt- det er også miljøvenligt, og det er en kærkommen udvikling til en branche der traditionelt set har anvendt gift til rottebekæmpelse i årevis” fortæller Dennis Juul Jensen.

Fremtidens fælder testes i Horsens
Horsens Kommune vil være Danmarks teknologiske laboratorium og en legeplads for virksomheder, der vil finde nye teknologiske løsninger på både lokale og globale udfordringer. ”I et laboratorie tester man gode idéer, tilsætter nye elementer, retter til, prøver igen og deler viden med hinanden, så den endelige løsning bliver så robust som mulig. Den måde at arbejde på er en del af vores DNA, og vi stiller os gerne til rådighed for virksomheder, iværksættere og studerende, der vil afprøve deres idéer eller ny teknologi i praksis,” siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen.

Interessant for alle byer
”Vores Smart City koncept har et stort potentiale hos landets kommuner, for det er både humant, miljøvenligt og diskret. Men som ethvert andet nyt koncept har vi brug for at teste, og sparre med de mennesker, der skal bruge det,” forklarer Dennis Juul Jensen og fortsætter: ”Derfor sætter vi stor pris på at samarbejde med Horsens Kommune, der afprøver vores koncept og giver os feedback, så vi kan perfektionere løsningerne i fællesskab, og efterfølgende kan andre byer også få glæde af konceptet.”

Fakta om Smart City
Tec-SolutionZ, Kiratin og G9 udvikler Smart City-løsninger inden for bekæmpelse af rotter og mus.
Projektet har fokus på fem indsatsområder i FN’s verdensmål. Smart City løsningen er giftfrit, effektivt og miljøvenligt. Virksomhederne vil med konceptet forebygge frem for at symptombehandle problemer med skadedyr. Bekæmpelsen foregår med miljøvenlige intelligente fælder til både kloakker og skraldespande.

 

Kontakt os