Single Blog

  • Home
  • Rottefirma med simple løsninger er blevet storleverandør til kommuner
24 Jan

Rottefirma med simple løsninger er blevet storleverandør til kommuner

Oven på et frasalg har Tec-SolutionZ fået foden inden for hos mange offentlige kunder, der efterspørger løsninger til bekæmpelse og forebyggelse af rotter.

For godt et års tid siden solgte Tec-SolutionZ alle sine aktiviteter inden for elektronisk skadedyrsbekæmpelse. Det har givet pote for selskabet fra Roskilde, der i dag fokuserer på kun grønne og mere simple systemer såsom rottespærrer.

Særligt i det offentlige mærker virksomheden en stor efterspørgsel, hvilket hænger sammen med en bekendtgørelse, som siden 2012 har forpligtet kommunerne til at iværksætte handlingsplaner for bekæmpelse og forebyggelse mod rotter.

»Det er cirka 80 pct. af de danske kommuner, der har været ude at gøre noget på området siden bekendtgørelsen i 2012. Og ud af de 80 pct. har vi på grund af fokusskiftet fået 70 pct. af markedet i forhold til spærring af offentlig ejendom,« fortæller Carsten Thulin, der er adm. direktør hos Tec-SolutionZ.

»Efterfølgende har det kopieret sig videre til både boligselskaber og forsyningsselskaber rundt om i Danmark, så vi besidder vel i dag Danmarks største portefølje af rottespærrer,« fortsætter han.

Ifølge direktøren foretrækker de offentlige kunder den mere traditionelle rottespærrer, da den er væsentligt billigere end de højteknologiske varianter på markedet.

Nogle af de avancerede løsninger kan til gengæld overvåge opsatte fælder via et digitalt styresystem, hvilket ikke er muligt med de mere almindelige produkter som eksempelvis rottespærrer.

Carsten Thulin adm. direktør for Tec-SolutionZ. Foto: Tec-SolutionZ

I det skæve regnskabsår 2015/16, der løb frem til slutningen af september, steg bruttofortjenesten hos Tec-SolutionZ med 22 pct. til 8,9 mio. kr. Det var med til at give et overskud efter skat på 3,1 mio. kr., hvilket var en markant forøgelse sammenlignet med de 0,5 mio. kr., der blev tjent året før.

Med til historien hører dog også, at en del af sidste års indtjening stammer fra salget af aktiviteterne inden for elektronisk skadedyrsbekæmpelse. De blev solgt til den svenske branchegigant Anticimex for et beløb, som Carsten Thulin ikke ønsker at nævne.

Som en del af handlen flyttede knap halvdelen af medarbejderne hos Tec-SolutionZ med over til Anticimex. Det betyder, at der i dag er beskæftiget 10 personer hos Roskilde-virksomheden. Den resterende stab får dog rigeligt at lave fremadrettet, lyder det fra direktøren.

»Vi har i dag samarbejde med 35 forhandlere i Danmark, ligesom vi har samarbejdspartnere i samtlige af de nordiske lande. I fremtiden vil vi gerne ud til en stor del af det øvrige Europa med produktet, som vi sigter efter at få afsat til det professionelle marked gennem de rette partnerskaber.«

For det igangværende 2016/17-regnskabsår venter selskabets ledelse at lande endnu en positiv indtjening.

SPÆRRER OG FÆLDER TIL ROTTER
  • Selskabet Tec-SolutionZ sælger grønne og simple løsninger til bekæmpelse af skadedyr såsom rotter.
  • I produktsortimentet er der blandt andet rottefælder, som via en føler registrerer rotten og derefter dræber den med et mekanisk skud. Derudover sælger firmaet også spærrer til at holde skadedyr væk fra specifikke områder.
  • Tec-SolutionZ sælger til eksempelvis kommuner, boligselskaber og forsyningsselskaber, og firmaet har samarbejde med 35 forhandlere i Danmark.
  • I det skæve regnskabsår 2015/16 havde selskabet en bruttofortjeneste på 8,9 mio. kr., et driftsresultat på 4,0 mio. kr. og et overskud efter skat på 3,1 mio. kr.

Kilde: Ritzau Finans

Kontakt