Single Blog

  • Home
  • Kolding satser på nye giftfri fælder i rottekrigen
05 Dec

Kolding satser på nye giftfri fælder i rottekrigen

24 mekaniske rottefælder installeret langs stien ved Slotssøen

lokalavisen-1Kolding Kommune har fået rekordmange anmeldelser og klager fra borgere i området ved Slotssøen ved Koldinghus og Odinsparken, hvor rotterne lever i søområder og trækker op ved husene, når det bliver koldt.

“Særlig Kærlighedsstien ved Slotssøen har været et meget plaget område, og det er selvfølgelig ikke særlig romantisk at møde en rotte, når man går tur med sin udkårne. Derfor måtte vi gøre noget akut,” siger Birgitte Hansen, projektleder i Kolding Kommune.

Kolding Kommune har derfor installeret 24 mekaniske trykluftsdrevne rottefælder ved navn ‘Goodnature’ langs hele stien ved Slotssøen. Fælderne er ikke skadelige for miljøet, da de er giftfri.

Kommunen har hurtigt kunne se resultater fra de nye rottefælder

“Efter bare fem dage kunne vores skadedyrsbekæmper konstatere, at en fælde havde aflivet fire rotter,” fortæller Birgitte Hansen, der sammen med sine kolleger er begejstret over fældernes gode fangstrate.

“Der kan ofte gå op til to måneder, før en fælde er aktiv, fordi rotten skal vænne sig til lugten, men i Kolding kan vi konstatere, at fælderne har haft en positiv effekt allerede fra den første uge, og det er meget imponerende og godt for de plagede borgere,” siger Allan Nielsen fra MyreExpressen, der leverer fælderne til Kolding Kommune.

Tiltrækkes af duft
Det har været vigtigt for Kolding Kommune at finde en driftssikker løsning uden at udsætte dyrelivet for gift eller kemikalier.

Kommunens tankegang ligger i tråd med de nye regler fra Miljøstyrelsen, der forbyder anvendelse af gift til permanent forebyggelse.

De nye fælder tiltrækker med en særlig duft, der får rotterne til at gå i fælden igennem et hul, der er sikret mod indtrængen af andre dyr.

Når rotten går i fælden, aktiveres en CO2-enhed, der afliver rotten hurtigt og humant. Den døde rotte falder til jorden under fælden, der indstiller sig selv igen automatisk, og den døde rotte bliver spist eller fjernet af dyr i naturen. Fælden kræver derfor hverken opsyn eller vedligeholdelse.


Kilde: Lokal Avisen Kolding

Kontakt os