TEGN PÅ ROTTER OG MUS

Ingen ønsker at have problemer med rotter eller mus, men det sker desværre ofte, og så er der ingen anden udvej end at få dem bekæmpet. Det kan du få professionel hjælp til hos Tec-SolutionZ, men hvordan ved du overhovedet, om de er til stede eller ej? Her på siden giver vi dig information om, hvilke tegn du skal holde øje med, så du kan blive klædt godt på, hvis du mistænker, at du har fået uventet besøg.

Uventet besøg af rotter eller mus

Rotten er et sky dyr, og fordi de som natdyr oftest er aktive i timerne omkring skumringen, er det ikke sikkert, at du lægger mærke til dem lige med det samme. Du kan derfor sagtens have et stort problem med rotter og mus uden, at du er klar over det. Af den grund kommer du langt med et kendskab til tegn på rotter og mus, og dem kan du lære mere om herunder.

Tegn på, at du har rotter og mus

Hvis du er i tvivl om, om du har fået besøg af rotter, er der en række karakteristiske tegn, som du kan kigge efter både i hjemmet, udendørs og i haven. Først og fremmest kan en karakteristisk ubehagelig lugt være lig med rotter og deres ekskrementer, da de som regel efterlader sig spor, der lugter af en blanding af kloak og grisestald. 

– Tegn på rotter og mus i hjemmet

Hvis du har mistanke om, at du har rotter indendørs i hjemmet kan du lytte efter om der er kradselyde i væggene eller under gulvet. Her kan du også tage et kig på dine fødevareemballager i skabe og skuffer, da rotter er i stand til at rive indpakket mad op, ødelægge det og efterlade karakteristiske bidemærker.

– Tegn på rotter og mus udendørs og i haven

Også udenfor kan du få uventet besøg af rotter og mus, og her er tegnene blandt andet løbegange og reder. Rotterne er nemlig i stand til at rode jord op i potteplanter og grave løbegange i haven, især under kompostbunker eller haveskure. Hvis du finder reder under havebelægningen, er det også tegn på, at de er til stede.

Anmeld altid rotterne til kommunen

Hvis du kan nikke genkendende til flere af tegnene på rotter og mus ovenfor er der stor sandsynlighed for, at du har fået besøg af skadedyrene. Her er det specielt vigtigt, at du som privat person anmelder rotterne til kommunen, for da de netop kan være smittebærere af en lang række alvorlige sygdomme, har du ifølge loven pligt til at give besked om det.

Lad Tec-SolutionZ hjælpe med rotter og mus

Med skadedyrene er er den eneste udvej at få dem bekæmpet, og det står vi hos Tec-SolutionZ klar til at hjælpe dig med. Vi yder skadedyrsbekæmpelse og med vores professionelle hjælp kan du effektivt få fjernet rotter og mus indendørs såvel som udendørs. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Kontakt os via vores formular:

Leave this field blank

Tec-SolutionZ´s Privat politik