ROTTER

Rotter hører blandt de mest almindelige skadedyr i Danmark, men med deres store smittefare er de omvandrende bakteriebomber, der kan give flere forskellige sygdomme med alvorlige symptomer videre til mennesker. Hvis du har fået uventet besøg af rotterne er der ikke andet at gøre, end at få fat i skadedyrsbekæmpere. Det skal gerne gøres så hurtigt som muligt, inden de udgør en for stor risiko for både dit helbred og dine ejendele.

Rotten er et natdyr fyldt med bakterier og skarpe tænder

Den største risiko ved rotter for mennesker er, at dyrene bærer rundt på en lang række bakterier og virusser, der kan medføre alvorlige sygdomsforløb, hvis de overføres. Det siges, at de er i stand til at overføre over 55 sygdomme og herunder hører blandt andet den alvorlige Weils sygdom (Leptospirose) til, hvor influenza-lignende symptomer følger med.

Foruden at være store smittebærere af sygdomme, bærer rotterne også rundt på et sæt skarpe tænder, der kan gnave i alt, der er blødere end jern. Oftest ser man, at rotterne gnaver sig igennem og ødelægger alt fra inventar og isolering til kloakrør og elinstallationer for store summer. Her er fødevarer også udsat for at blive spist og forurenet af rotterne.

Anmeld rotterne og få hjælp af rottebekæmpere

En rotte kan klare lidt af hvert, for selv hvis de bliver skyllet ud i toilettet eller falder fra et højt sted, er de i stand til at overleve. Derudover har de en god orienteringssans, hvilket gør, at de ikke glemmer en rute igen, når de først har lært den. Og netop med deres store overlevelsesevne og gode hukommelse er der ikke noget at sige til, at de nemt finder vej til steder, hvor de er uønskede. Hvis dette er tilfældet hos dig, er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler og får sørget for at anmelde rotterne til kommunen. På den måde kan der komme rottebekæmpere ud for at undersøge omstændighederne og skadedyrsbekæmpe.

Gør hvad du kan for at undgå rotterne

Det er aldrig rart at få besøg af rotter, og hvis du gerne vil gøre alt, hvad du kan for at undgå dem, er der en række ting, du selv kan sørge for at gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du undgår at friste dem. Dette gælder både med efterladte madrester, rester af fuglefoder og affald de kan gemme sig i. Hvis du bor i et rotteplaget område, kan du også med fordel få monteret rottespærrer, der er i stand til at stoppe rotterne, inden de får fundet vej ind i huset.

For jer, der enten har problemer med rotter, eller som gerne vil holde dem på afstand på arbejdspladsen, gælder de samme tiltag. Her skal I også sørge for ikke at tiltrække rotterne med efterladte madrester eller affald, og hvis I allerede er plaget af rotterne, kan I også vælge at få monteret rottespærrer i kloakken på grunden.

Forebyg selv mod smittefare fra rotterne

Hvis du dog alligevel har haft besøg af rotterne, og du har fået hjælp af en rottefænger, er det stadig vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at gøre rent efter rotterne. Her kan både ekskrementer, urin og bakterier i støv nemlig bære smitten fra rotterne videre. Sørg derfor for at fjerne alle efterladenskaber med handsker og beskyttelse for munden, for på den måde mindsker du risikoen for, at du kommer til at røre og indånde bakterierne. Hvis du vil være på den sikre side, og fjerne alt smittefare kan Tec-SolutionZ desinficere efter rotter og mus.

Tec-SolutionZ – din skadedyrsbekæmper

Hos Tec-SolutionZ er vi en landsdækkende udbyder indenfor skadedyrsbekæmpelse, hvor vi samarbejder med kunder i hele Danmark, herunder boligselskaber, erhverv, kommuner, forsyninger og private. Vi udfører både opgave ud fra faste aftaler eller når behovet opstår.

Kontakt os på 3121 2989 eller på mail info@tec-solutionz.com, hvis du er interesseret i at høre mere om vores løsninger på overfladen og i kloakken.

 

Læs mere på disse sider:

Kontakt os via vores formular:

Leave this field blank

Tec-SolutionZ´s Privat politik