COVID-19 HAR VÆRET EN HÅRD OMGANG FOR MENNESKER, MEN EN FEST FOR ROTTER.

Læs artiklen som blev bragt i Ekstra Bladet 8. maj 2020

Rotter stortrives under krisen

Kombinationen af en varm vinter og coronakrisen har skabt optimale levevilkår for rotterne, påpeger kloakselskab

Smittetryk, stigende dødstal og massefyringer fylder i denne tid i såvel medier som samtalerne med familier og venner.

Det store antal rotter, der fylder danskernes kloakker efter en usædvanlig varm vinter, har til gengæld fået lov til at flyve under radaren. Det til trods for at man i stigende grad må rykke ud til netop rotteproblemer hos kloakservicevirksomheden.

– Efter den historisk milde vinter er der i år markant flere rotter end normalt, og vi ser derfor en stigende tendens til rotteproblemer, siger driftchef Daniel Hansen i en pressemeddelelse.

Af samme grund er virksomheden begyndt at tilbyde sine kunder at sætte en rottespærre op, når de alligevel har åbnet for kloakken.

Fedt kan hobe sig op
Rotterne er dog ikke det eneste problem, der kan vokse sig stort under coronakrisen.

Virksomheden frygter også, at mange glemmer at vedligeholde kloakkerne, for det kan i sidste ende være sundhedsskadeligt.

– Selvom det meste af samfundet er gået i stå, er det vigtigt, at vi ikke udskyder alt, der har med vedligehold af kloakkerne at gøre. Hvis vi lader stå til, vil der blandt andet hobe sig fedt op, som kan stoppe kloakkerne til, og vi risikerer at bakterier fra kloakkerne bliver spredt, siger driftchefen i pressemeddelelsen.

– Vi opfordrer til, at man i disse tider ikke er bange for at få besøg af kloakmesteren.